tirsdag 21. april 2009

Dronning Elisabeth II, grafikerrefs, lærerboom og burdagspannekaker.


Gratulerer til Dronning Elisabeth II og Eldstemann som fyller år i dag, og gratulerer til Dagbladet som har fått grafikerene på plass igjen! Det hjelper å true med oppsigelse, eller sparke i gang debatt om grafikerene i Dagbladet har utspilt sin rolle helt (NRK-østlandssendingen i ettermiddag). Kan ikke bare grafikerene erstattes av journalister? Gud forby sier nå jeg. Grafikerene i Dagbladet sitter i allefall på en kompetanse, det kan man ikke alltid mistenke journalistene i Dagbladet for. Nei, la i alle fall ikke journalistene få utvidet ansvarsområde, de har nok med å holde seg til "Vær varsom-plakaten" om de ikke skal ha ansvaret for layouten av avisen også...

Dagen i dag er en positiv dag, ikke bare for ledelsen i Dagbladet, men for oss lærere. Det meldes om stor økning i søking til yrket. Visst nok skal finanskrisen ha fått store ungdomskull til å søke seg tilbake til skolebenken, og hva er mer trygt enn en jobb i det offentlige? Finanskrise eller ikke, Kunnskapsdepartementet kan jo i allefall få lov til å tro at det er deres store Gnistkampanje som har fått flere til å søke seg til læreryrket. Jeg synes i allefall at det er gledelig at det blir rift om plassene på lærerutdanningen. Jeg mener dette vil føre til mer kvalifiserte lærere på sikt. Dette fordi søkerene i større grad vil ha de rette forkunnskapene i det de går i gang med studiene. Dette gjør at foreleserene slipper å legge lista lavt, men kan gå igang med undervisning på det nivået som er tiltenkt.

Dagen i dag har for meg vært Eldtestemanns dag. Han ble 5 år i dag og har feiret dagen med gave på senga, barnehagekrone, og til slutt bursdagspannekaker og en dobbel dose Simpsons. Det har vært en bra dag som godt kan avsluttes med en søt fristelse:

Bursdagspannekaker til 4( én til hver)
1 egg
3 dl melk
mel til passe tykkelse
salt
-------
jordbæris
frisk mynte

Slik gjør du
Stek pannekakene på middels varme, fyll med is og pynt med mynte - Velbekomme

Gi Kudos til denne saken!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar