tirsdag 28. april 2009

Hvilken bil skal erstatte Gina?
Vår elskede Gina (Mannens navn på vår Fiat Brava 1.6), skranglefiaten som jeg liker å kalle henne, er dessverre moden for utskiftning. Den siste uka har vifteanlegget og vindusviskerne skiftet på å virke/ikke virke etter eget forgodtbefinnende. I september skal hun EU-godkjennes, og med skifte av registerreim, defekt brekk, kontakter som virker når de vil osv, er det vel bare å innse at hun kanskje får det bedre som delebil, eller gjenskapt som IKEA-møbler eller noe.

Uansett, det er ikke bare bare å skaffe seg ny bruktbil. Hvor skal man begynne? Hverken Mannen eller jeg er noen fingernemme hobbymekanikere, og ikke har vi så mange venner og slektninger som er det heller (All brains...). Det eneste vi vet er at vi ikke vil bruke flere hundre tusen kroner. Maks to hundre. Det må være en stasjonsvogn (jepp, sånn er det når man er en familie), med tilhengerfeste, god bagasjeromplass og motor sterk nok til noen bilferier. Den bør være sikker (skal frakte rundt på to veldig verdifulle smågutter) og tilnærmet vedlikeholdsfri. I allefall mindre kostbar enn det skranglefiaten er for øyeblikket.

Vi har hørt mye bra om Ford Mondeo, at denne gjør nytten. Er det noen som har noen anbefalinger, eller vet hva vi i alle fall burde styre unna? Please!

2 kommentarer:

 1. Bare se til Sotra :)
  Vi har en Mondeo 2004 modell med 2,0 TDCI (130 Hk utgaven) Veldig fornøyd med bilen, og i tillegg - siden den ble kjøpt hos forhandler har vi og 2 års Ford-garanti

  SvarSlett
 2. Hvis dere vil ha mye europeisk bil for pengene - Skoda. Velprøvd teknologi (først Audi, så Volkswagen og først deretter Skoda).

  Biler som stort sett ikke trenger annet enn litt service - Toyota og Mazda.

  Spennende biler ... eh,nei, det er vel ikke hva dere er ute etter ;-)

  SvarSlett