tirsdag 5. mai 2009

Dagens middagstips, sunn mat som også barn spiser!

Dagens middag ble en suksess og gikk virkelig hjem hos de to minste i familien. Siden middagen også var særdeles sunn tenkte jeg at det var hyggelig å dele oppskriften med flere.

Svinefilet med barbequesaus, fullkornsris og råkost -
(Nok til 2 voksne og 2 små. Retten kan stekes eller grilles. Tips. Kok risen på grillen i en kjele, bare pass på at det ikke fosskoker...)


600 g ytrefilet eller flatbiff av svin
2 dl fullkornris
1 passe stor gulrot
1/2 agurk,
1 knyttnevestykke kålrot
ferske urter
-------
saus
3 ss Heinz hot chilisaus
4 ss ketsjup
2 ss Worchestersaus
2 ss HP saus (Kan sløyfes)
2 ss soyasaus

Slik gjør du

Kok risen etter anvisningen på pakken. Legg gjerne i noen gulrotbiter om du har en beibi i hus, pleier å være en "højdare". Gjør klar sausen ved å blande alle ingrediensene i en bolle. Vend filetene i sausen, tilsett litt olje i pannen og stek på middels varme til kjøttet er helt gjennomstekt. (Evt grill på folie - pass på å ha på olje så filetene ikke setter seg fast.) Tilsett resten av sausen i pannen og legg gjerne i noen cherrytomater og litt paprika. Salte og pepre etter smak og behag. Pass på at sausen ikke svir seg.

Mens risen koker og svinefiletene surrer forsiktig i panna; riv agurk, gulrot og kålrot i en bolle. Tilsett urter. Basilikum, oregano og persille passer bra. Ta av det barna skal spise og tilsett litt olivenolje.

Til de voksne. Tilsett 1 spiseskje soyasaus, 1 spiseskje olivenolje og en klonk balsamicoedikk i råkostsalaten. Salte og pepre. Smaker fortreffelig.

Velbekomme!

Eller "Dette var supergodt mamma"( Aksel 5 år) og "Nam nam", rekker meg skjea for å få påfyll. (Eirik 1 år)

DB

Gi Kudos til denne saken!

1 kommentar:

  1. Hei Rachel og takk for hyggelig kommentar hos meg. Dette hørtes kjempegodt ut og skal nok prøves! Hege

    SvarSlett