onsdag 20. mai 2009

FRP - samfunnet.

Så frir FRP til velgerne igjen. I går ville de kutte støtten til kulturelt mangfold for å ta vare på norsk kultur og bedre integreringen. Tro det den som kan. I dag vil de premiere arbeidstakere som har lite sykefravær ved å betale tilbake deler av trygdeavgiften som en bonus på slutten av året. Dette skal stimulere til mindre sykefravær.

Dette beviser nok en gang at FRP-samfunnet er grunnleggende usolidarisk. Her er det ikke rom for å være syk. Kronisk syke vil aldri kunne nytte seg av en slik ordning. Og hvordan skal dette finansieres? Kanskje kan vi gi de som er langtidssyke en høyere trygdeavgift på slutten av året? For FRP sier som vanlig ikke hvor de skal finne pengene...

Det virker som om FRP tror vi er en gjeng med unnasluntrere hele gjengen. Bare vi får nok penger, ja da kommer vi oss nok på jobb! Har det ikke falt dem inn at det faktisk finnes mange mennesker som er syke på ordentlig? Skal disse straffes da?

Jeg blir sjelden overrasket over Frps lite gjennomtenkte utspill. Men dette var spesielt lite reflektert, selv til FRP å være. Det er tydelig at de bruker alle midler i valgkampen for å sanke velgere. Her tror jeg likevel de bommer stygt.

VG- Jeg bør bli statsminister
VG - Kutter støtte til kulturelt mangfold
AP - FRP: Ja til bomveier
DB - Vil premiere lavt sykefravær
Tv2 - Frp vil premiere de friske
TV2 - Frp på jakt etter makt
NRK - vil kreve statsministerposten
VG- FRP vil belønne de friske
DB- FRP kraftig tilbake i ny måling
DB - Et show der alle skal være enige
VG- Frp kraftig tilbake i ny måling

Gi Kudos til denne saken!

10 kommentarer:

 1. Hei, politikk blir lett personlig...Jeg er enig at Frps forslag virker dårlig og usolidarisk.

  Alle(?) andre land har minst en KARENSDAG, og det må nok til her på berget også! Dette rammer ikke først og fremst langtidssykmeldte, men heller "unnasluntrere".

  Dessverre rammer karensdag også småbarnsmødre mest også...men "alle" er enige om at sykefraværet må ned, og vi kommer nok ikke utenom etterhvert.

  SvarSlett
 2. Jeg synes at forslaget er topp,hvorfor skal syke ha penger?Man burde også gjøre noe med snyltere som handikappede,avliv dem samme er det med sinnsyke og mordere.Et samfunn bygget på FRP sine verdier er et godt samfunn.

  SvarSlett
 3. Forslaget er helt supert. Også bør man innføre 3 karensdager i forhold til sykepenger. Det er altfor mange som sluntrer unna jobben pga litt vondt i hodet. Samfunnet går dessverre i feil retning når det gjelder moral for blant annet arbeidet sitt. Så det må sterk lut til for å endre holdningene.

  SvarSlett
 4. Støtter Frp s forslag 100%!!!På tide med en holdningsendring!!

  SvarSlett
 5. Det er slik at mange arbeidsplasser premierer ikke-syke. Så hvorfor skal ikke samfunnet ellers? Er du klar over hvor mange som synes det er helt greit og ta en tre-dagers?

  SvarSlett
 6. Belønning for å holde seg friske..... mmmm skeptisk! Men om de belønner bedrifter som viser til gode tiltak for å senke sykefraværet, og som legger til rette for at bla kronisk syke, og langtidssykemeldte ellers kan få jobbe alternativt og bruke sine evner også når deres daglige jobb er i tøffeste laget. Da snakker vi inkluderende arbeidsliv!!

  SvarSlett
 7. Når ble det usolidarisk å premiere god innsats?

  Tanken at man ikke skal kunne premiere god innsats, fordi enkelte ikke vil kunne yte god innsats og da blir det usolidarisk mot dem, synes jeg er veldig snever.

  Når man ikke en gang kan ha positive insentiver, belønning, uten at det skal være usolidarisk, da er man blitt alt for fastlåst.

  SvarSlett
 8. Problemet med disse positive insentivene som du sier er jo at man som arbeidsgiver lett da kan bruke sykefraværet mot deg også. Det er ikke lenge siden det var en sak om en bedrift som hadde meldt overtallige. Pussig nok var alle de som hadde høyest sykefravær pga kronisk sykdom o.l meldt på lista. Ikke helt stuerent kan man si.

  SvarSlett
 9. Er lett å se at du er lærer. For det virker ikke som du har særlig kontakt med hvordan det private næringslivet fungerer og hva det er avhengig av. Noe offentlig ansatte sjeldent har desverre

  SvarSlett
 10. Rachel, mye kan skje i et ikke fullstendig gjennomregulert samfunn. Noen kan til og med bruke friheten på ikke 100% positive måter.

  SvarSlett