mandag 18. mai 2009

Meny uke 21 med dagens oppskrift!














17.mai er ferdig, festmaten er fortært og nå er det klart for en edruelig hverdagsmeny:

Ukens fristelser er:

man - Pasta amatriciana (fullkornspenne)
tir - Marinert svinefilet med rotgrønnsaker og tomatsalat
ons - Ovnsstekt laks med urter, ris og salat
tor - Falaffel i pita
fre - Hjemmelaget pizza
lør - 60 års jubileum
søn - Ovnsbakt torsk med persillepesto og rotgrønnsaker

Og her er dagens rett:

Pasta amatriciana - Pasta med bacon - til 2 sultne store og 2 små

1 pk. bacon - 150 g
1 boks tomater
En neve cherrytomater
2 spsk. tomatpuré
2 tsk. hakket soltørket tomat i olje
3 fedd hvitløk
(2 piri piri - for dem som vil ha sterk saus)
1 spsk. balsamicoeddik
salt
pepper
basilikum
parmesan - fersk revet

400g penne(fullkorn)

Slik gjør du

- Kok opp pastavann med salt og en spiseskje olivenolje. Stek baconterningene og hvitløk(og piri piri). Fres til gyllent. Tilsett tomatene. Reduser sausen til tykk konsistens. (Småkok i 10 min.) Krydre. Mens sausen koker- legg penne i kokende vann. Kok til pastaen er al dente.

Vend sausen i ferdigkokt pasta. Tilsett fersk basilikum. Serveres med fersk revet parmesan og en grønn sidesalat.

Velbekomme!

DB
TV2 -Sunt og godt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar