tirsdag 5. mai 2009

Om Hylland Eriksen og innvandringsdebatten...

Thomas Hylland Eriksen har vært ute med kjeften igjen. Han er ofte det. Han liker å snakke, og mene, Hylland Eriksen. Han snakker ofte fort på inn og utpust. Det er som om han lever opp til boka si (Øyeblikkets tyranni), om at det til tider går svært fort i den tiden vi lever i.

I dag har han ment sterkt at den norske innvandringsdebatten preges av kunnskapsløse debattanter. I den forbindelse har han laget en quiz som han mener debattantene burde bestå for i det hele tatt mene noe om innvandring. En quiz sikkert flere av oss, med meg, har tatt i løpet av dagen.

Thomas Hylland Eriksen har helt rett. Innvandringensdebatten er preget av mangel på kunnskap.

Jeg har med stor interesse lest innleggene jeg har fått på bloggposten min "Trygg i Oslo". Her florerer det av faktafeil og misoppfatninger med hensyn til innvandringen i Norge. Nå kan ikke debattantene her sies å representere den offentlige innvandringsdebatten som Hylland Eriksen snakker om per se, men snarere ytterliggående holdninger. Uansett viser innleggene at mange sitter med lite kunnskap hva innvandringspolitikk i Norge angår.

Det som er så trist med at Hylland Eriksen liker å snakke fort, er at det også ser ut til at han er like rask og lemfeldig når han skal finne fram fakta som han kritiserer andre for å være. Quizen han har lagd er full av faktafeil (Ikke veldig grove, men likevel...) Det blir jo temmelig tåpelig å sitte på sin høye professortrone å kritisere folk for å ikke ha kunnskaper, for deretter selv vise at han mangler det samme.

Synd, siden han denne gangen faktisk har rett i sine uttalelser. Får håpe han har det mindre travelt og kan la øyeblikket bli til noen minutter neste gang han vil gjøre noe lignende.

Gi Kudos til denne saken!

1 kommentar:

  1. Fy fan for et land vi bor i når idioter som denne Hylland setter dagsorden for viktige debatter, utrolig . Det viser vel at en profesor titel er ikke ensbetydende med inteligens .

    SvarSlett