torsdag 21. mai 2009

På tide å planlegge ferietur?Klokka tikker og går mot sommer, og mens jeg sitter her med langhelgfri, innser jeg at ingenting er planlagt for sommeren ennå. Siden jeg er lærer og mannen kan bestemme ferien sin sjøl er vi ikke så avhengige av å få til en tur nettopp i den eller den uka. Men en tur må vi jo få til, og det er vel på tide å planlegge turen.

Men det er jo bare å innse det. Hus og bilkjøp kjennes på pungen, så to-ukers ferie i syd-Europa er helt utelukket. Vi har satt opp følgende alternativer:

- Bilferie til Sverige - via venner i Karlskoga - Stockholm
- Bilferie til Danmark - Legoland og strandliv
- Bilferie til Lofoten - kystveien nordover - campinghytter og telt

Vi har neppe råd til å være borte særlig mer enn ei uke denne gangen, og hvis vi sover i hytter,telt, sommerhus eller stugor må det vel la seg gjøre for ikke en for dyr penge? Det eneste vi har lovet av aktiviteter er at vi skal til en eller annen fornøyelsespark.

Eldstemann er jo veldig fysen på Legoland, minsten har vel ingen formening, jeg har endelig fått mannen til selv å foreslå (sic!) at vi kan dra til Lofoten! Og siden dette er en mann som har forbannet seg på at han aldri skal nordover (ferie= sommer i utlandet), så tenker jeg at det er NÅ eller ALDRI. Jeg har aldri vært nord for Trondheim, og har veldig lyst til å kjøre kystveien nordover til Lofoten, og bli der noen dager. Så jeg satser på at vi gjør det. Det er jo mor og far som bestemmer...

Men så var det om vi klarer å innfri eldstemanns ønske om fornøyelsespark da?

Er det noen som har noen gode forslag til hva vi må få med oss, rimelig overnatting osv? Tas i mot med takk.

Bilde lånt fra tv2.no

3 kommentarer:

 1. I Namdalen langt nord i Nord-Trøndelag finner du Namskogan familiepark som kan være noe for minstemann.

  Det er forøvrig en lang men minneverdig biltur fra Trondheim til Lofoten. Nettsider du kan se på:

  visitnordland.no
  www.nordnorgesguiden.no
  www.namsskogan-familiepark.no

  SvarSlett
 2. Hei
  Søkte på badeland og fant denne http://www.badelandene.no/. Hvis dere har med fiske stang og camper der det er tilgang til båtutleie er det sikkert stort nok for en gutt på 4-5 år. En venns sønn sa etter å ha vært med familien til Paris at det største han hadde opplevd denne sommeren var når måsungen falt ut av redet...

  SvarSlett