torsdag 18. juni 2009

Tekstilhimmelen.

Lavetthuset - bildet er hentet fra ostkantavisa.no

Jeg må bare varmt få anbefale kunstgalleriet "Lavetthuset" på Hovedøya. På mandag var jeg på sommerlunsj med jobben på Reivierhavnen kro og fikk først omvisning av kunstner og leietager Inger Johanne Rasmussen på Lavetthuset. Det var en flott opplevelse.


Inger Johanne Rasmussen: "Blomstret værelse" - foto Renato Langfeldt

Lavetthuset har tidligere vært militært lager og interneringsleir for "tyskertøser". Huset ble i fjor pusset opp og brukes til galleri og atelier for seks kunstnere i sommerhalvåret, en av dem Inger Johanne Rasmussen.

For en fantastisk bygning! Initiativtagerne har virkelig fått til et egnet utstillingslokale i Hovedøya Kunstsal. Hele første etasje er gedigen og brukes til visningsrom. I andre etasje ligger atelierene og "ganggalleriet" der utvalgte kunstnere får vise fram sin kunst. Stilig!

Sommerens utstilling finner du her.Inger Johanne Rasmussen: "By med speil" - foto Thomas Tveter

Utstillingen i hovedetasjen var uttrykksfull og flott og viste kunstnere som er mestre i sin teknikk. Det som likevel imponerte meg mest var atelieret til Inger Johanne Rasmussen. For noen fantastiske kunstverk! Jeg ble helt betatt. Her er virkelig tekstilapplikkasjon tatt til himmelske høyder, og det ved å bruke noe så ordinært som forsvarets gamle fotkluter i ull som materiale.(!)I tillegg er alt er håndsydd!Inger Johanne Rasmussen:"Flom"-foto Espen Tollefsen


Inger Johanne Rasmussen: "Flom - detalj" - foto Espen Tollefsen

For de som ikke kjenner henne og som ønsker å bli inspirert mht applikasjon så må dere virkelig ta dere turen. Ellers så kan dere ta dere en kikk her.Inger Johanne Rasmussen:"Kjede" - Foto Renato Langfeldt

2 kommentarer:

  1. Thank you for make make me discover a great artist like Inger Johanne Rasmussen. Greeting from Italy

    SvarSlett
  2. You're welcome.Isn't she fantastic?

    SvarSlett