fredag 31. juli 2009

Er dette katastrofalt nok til å sette miljø på valgplakaten?


Regjeringen er snart på plass etter ferien, og godt er det, for snakk om å at "skiten har truffet vifta" og at noen burde skru den av og rydde opp. Dessverre så er det ikke så lett å rydde opp etter at en oljetanker forliser. Lensene kom i sjøen for sent på grunn av været, og nå er hele Sørlandskysten truet. Dette er rett og slett for jævlig siterer Dagbladet Naturvernforbundet, og de har helt rett - det er for jævlig. Det er for jævlig at oljeberedskapen i vårt oljeutvinnende land er så begredelig. Hvor mange slike ulykker trenger vi før noe blir gjort? Et Rocknes her, et "Full City" der?

Jeg håper regjeringen og resten av de makthungrige politikerene i vårt land tar på seg arbeidsklærne og blir med på opprensingen. Sett miljø på valgplakaten! Vis at dere tør å ta i ildtanga. Noe må gjøres!


Lytt til disse kloke ordene for eksempel. Anbefales:

Lizlizzard "Atter en oljekatastrofe" og Steinar J Olsen " Bedre oljevernberedskap en billig forsikring"VG, DB
VG
DB,
VG
Foto er lånt av Åsmund Isaksen/Scanpix

14 kommentarer:

 1. Miljø har vært på platkaten i snart 4 år. Men pga tiltaksløshet hjelper ikke det. Er jo bare prat uten handlig over hele linja...

  SvarSlett
 2. Enig med deg. Tiltak savnes. Grunnen til at det ikke er valgkampsak heller er at det er for kontroversielt å sette i verk mange av de nødvendige tiltakene og man kan jo ikke risikere å bli uppulær foran et valg!

  SvarSlett
 3. Det karakteristiske ved politikere som Solheim er at de alltid vet hva som skal gjøres på etterskudd. Hva om de prøvde å gjøre noe for katastrofene inntraff?

  SvarSlett
 4. anonym 2- Du har så rett.

  SvarSlett
 5. Det begynner å bli endel oljekatastrofer utefor kysten vår.
  Kanskje politikerne hadde reagert litt dersom dette var litt nærmere indre oslofjord.
  Det finnes mye oljevernsutstyr i landet men mer må nok til og det må trenes mye mer på å få dette raskt ut etter at uhellet er ute.

  SvarSlett
 6. joda! men prøv dette spillet!! http://bisaken.mybrute.com

  SvarSlett
 7. Etter hva jeg har lest i de fleste avisne, og jeg har lest mange, ble redningen begynt altfor sent. Dessverre har ikke mange kritisert brannvesen og andre hjelpemannskaper, og da jeg skrev et noe kritisk kommentar om dette i en av avisene, ble jeg mer eller mindre mobbet av de andre kommentatorene.

  Her er et eksempel:

  “Jeg synes ikke du burde bry det vesle pene hodet ditt med denne typen problemer, finn heller ut hva slags leppestift du bør ha på deg i kveld”.

  Trist, ikke sant?

  SvarSlett
 8. Anonym 3 - det er nok av folk som får ståpels av å dytte andre ned. Dessverre er det flere av dem på slike debattforum enn andre steder. Gi blaffen i dem!

  SvarSlett
 9. Det som er så vilt er at her har vi tankbåter fulle av flytende gass, vi har oljetankere som ligger på vent stort sett hver kveld og natt gjennom hele året. Jeg ser dem jo fra stuevinduet mitt, enda så klarer vi ikke å ha alt klart når katastrofen inntreffer. Vi har hatt petrokjemi i Bamble siden 1976, dette burde ikke komme som noen overraskelse at dette kunne skje.........det er helt på trynet. Hvorfor flyttet de ikke båten når stormvarslet kom? Noen som må skjerpe seg her...

  SvarSlett
 10. "Øyparadis til 25 mill. tilgriset av olje" overskrift i VG.

  Nå tenker jeg det blir fart i sakene, nå har lommeboka til "rikingne" blitt truffet.

  SvarSlett
 11. Det er helt ufattelig at en regjering med SV er så dårlig på miljøpolitikk. Jeg skjemmes! Regjeringen burde ikke snakke dritt om en mulig høyreregjering. De burde først feie for sin egen dør. Hva er poenget å ha en politikk man bare snakker om, men ikke gjør noe med?

  Mulig Frp er i lomma på Hagen, men hvem er AP og SV i lomma til da? Rederne? Det nye navnet på den rødgrønne regjeringen burde være: miljøsvinkoalisjonen.

  SvarSlett
 12. Oljeberedskap for vår lange kyst er vanskelig, men desto viktigere. Når man ser på reiseplanen til Solheim, virker det som om Bali med klimakvoter og Brasil med tømmerhogst er langt viktigere. Det er jo morsommere, og ikke så vanskelig som praktiske tilltak hjemme....

  SvarSlett
 13. hvem ga klar signal for at båten kunne dra?
  er dette noe rederiet bestemmer selv , pusher manskap og båter ut i full storm for å gjøre kontoen feitere, rederiet bør ruineres, ikke for å kjøpe ut ferieparadiser til 25 mill, men for inkompetansen de utøver ved å sende båten ut i full storm, hadde de ventet 6 timer hadde sansynligvis saken ikke engang vært en sak , noen må stilles ansvarlig , ikke akseptabelt at dette skjer,

  SvarSlett
 14. Mye bra engasjement her. Skulle ønske politikerne tittet en tur innom!

  SvarSlett