mandag 6. juli 2009

Stemning fra telttur.
Jeg har ikke prøvd meg mye på bildeblogging. Etter en fantastisk hyggelig telttur til Katissa i Østmarka lørdag synes jeg det nå er på sin plass. Hvis man ser bort i fra knotten som var innpåsliten og regnet som høljet ned fra morgenen av, var det en fantastisk første telttur for guttene.

Minstemann sovnet til slutt etter å ha blitt trillet noen runder. 2-åringen til venneparet sovnet sammen med pappa etter noen runder nattasanger. 5-åringen fikk lov å være oppe så lenge han ville, og koste seg med barking av kvist ved bålplassen. Og oss voksne, vi nøt sommerkvelden ved bålplassen, trygg for knott og mygg i røyken. Vi var ikke langt hjemmefra, men i godt selskap med venner i marka vår. Behøver man dra langt da?

8 kommentarer:

 1. Fine stemningsbilder og spennende himmel. Det virker som om turen deres var kjempefin.

  Men det gule greiene på det siste bildet er ikke flammer på en sommerkveld med tørr skog?

  SvarSlett
 2. Jo det er det. På Kattisa er det offentlig bålplass, godt beskyttet av kjempesteiner og langt fra trær og vegetasjon. Derfor bålet.

  SvarSlett
 3. Ved nærmere sjekking av reglene fant jeg nå ut at det ikke er lov å tenne bål på godkjente bålplasser i marka etter 30.juni. Dette pga stor skogbrannfare. Uanserr så står det:

  marka har Friluftstaten etablert flere godkjente bålplasser beregnet til bruk for turgåere. Bålplassene er skiltet med teksten ”Godkjent bålplass” og kan benyttes hele året.

  "Dersom det oppstår tørke som medfører stor brannfare, kan brannetaten nedlegge et forbud om å ikke bruke disse godkjente bålplassene. Friluftsetaten vil da blende ovennevnte skilter."

  Skiltet ved Kattisa var IKKE blendet, og vi tenkte ikke på å sjekke brann og redningssetatens sider: http://www.brann-og-redningsetaten.oslo.kommune.no/article140769-716.html , før vi la ut på tur. Skal huske på det neste gang.

  Vi slokket behørig og regnet som falt fra morgenen av og ikke har stoppet siden har nok sørget for at fugl Føniks aldri kommer til å gjenoppstå!

  SvarSlett
 4. Det var ikke meningen å være være en grinebiter. Håper det ikke ble oppfattet sånn. Dere hadde jo full kontroll.

  Jøss. Da lærte jeg litt også. Godkjent bålplass da gitt. Så heldige dere er.

  SvarSlett
 5. Den er grei,er gammel speider, og ville aldri finne på å tenne opp bål på andre steder enn godkjente bålplasser nå som det er (var) så tørt.

  God sommer!

  SvarSlett
 6. Uansett, «forbud om å ikke bruke disse godkjente bålplassene» er åpent for taktiske misforståelser. Det kan veldig lett forstås som et påbud om å brenne bål når det er mest skogbrannfare... :)

  SvarSlett
 7. He he, Brann og redningsetaten er ikke helt stødig i grammatikken der, altså ;-)

  SvarSlett
 8. Det så jo fantastisk ut! Hege

  SvarSlett