mandag 7. desember 2009

Luke 7 - Stress ned, det blir jul!Hva er viktigst før jul? Julehygge og førjulskos, eller julestress? Retorisk spørsmål dette, ja vel, men er vi ærlige med oss selv? Klarer vi å roe ned før jul?

Dagens kalendergave er en liste med "stresse-ned-råd":

1. Julevask - Klarer du ikke å vaske rundt til jul? Stress ned, det er utrolig hvor fint det blir om man bare får rydda opp litt. Støvsug og spray grønnsåpe i kriker og kroker. Da lukter det rent, og så kan du heller bekymre deg over fettlaget som har samla seg i vifta over komfyren etter jul. Da har du overskudd etter hyggelig og stressfri julefeiring, og kan bare gå løs med koster og kluter.

2. Julebakst - Det er bare superhusmødre, pensjonister og kakeentusiaster som klarer å varte opp med sju hjemmebakte slag til jul. For oss andre går det an å kjøpe ferdigdeig på Ikea, og goro hos bakeren. Hvor godt er tyske skiver anyways? Eventuelt kan man jo bytte et par slag med en venn, så blir det hjemmelagd og mindre pes.

3. Julekort - Har du ikke overskudd til å lage kreative julekort? Bestill fra en fotobutikk, eller kjøp ferdige kort som du limer bilder inn i. Det er til og med lov å sende ferdigkjøpte kort uten bilder, men da er det kanskje hyggelig med en personlig hilsen. Enda bedre. Har du barn? La dem lage julekortene. Små barn elsker tegning, klipping og liming, og om du er småbarnsforelder hadde du sikkert tenkt å lime bilder av avkommet ditt i kortene uansett, så da kan du jo la dem gjøre jobben...

4.Julegaver - Det er visst in med hjemmelagde gaver, brukt, eller alternativt. Har du ikke tid sier du? Det er faktisk tanken som teller. Be om å få ønskelister. Det er det aller greieste. Kjøp det folk ønsker seg. Det er kanskje ikke så originalt, men det duger, og da blir de glade, og du også...

5.Julemiddag - Er det din tur til å holde familieselskapet i år? Har du aldri gjort det før? Føler du deg ikke så flink? Ta det med ro, det er faktisk lov å be om hjelp. Det er hyggelig å lage maten sammen. Inviter folk så tidlig at de kan hjelpe til. Server gløgg, punsj o.l og fordel arbeidsoppgaver. Hyggelig og uten stress.

6. Julaften - Ble det jul sa du? Tenk det ble det. Og du er opplagt og glad fordi du ikke slet deg ut. Jeg vet det kan være enkelt å la seg rive med av forventningene. Men hvem er det som stiller så høye krav til deg? Jeg lurer på om ikke det er deg selv! Alle andre bryr seg døtten om du har rimt av fryseren.

Løs litt på snippen, det er jo jul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar