mandag 22. februar 2010

Vinterferie med mat for sultne skigåere...

Faste passer dårlig med vinterferie, skigåing og snømåking. Man trenger rett og slett tilskudd av energi. Bildet over er fra drabantbyoslo, fredag morgen. Det var tungt å løpe til t-banen (som ikke kom - iallfall ikke da den skulle)! Lørdag formiddag brukte jeg til å måke vei fra verandaen rundt huset til oppkjørselen. Jeg fikk ikke lyst på en lett salat etterpå, for å si det sånn... Heldigvis var det pai som var på menyen, den mettet ganske greit, og ble velykket om jeg må si det selv. Minsten syntes nok ikke pai var så godt, men han smakte både på ordet og krevde en slurk av ølen til mamma. Pai og øl! Nye ord for to-åringen som han lykkelig ropte ut i ny og ne henimot sengetid. Heldigvis var ikke bare pai æsj, men øl óg. Det var det som var intensjonen i å la han prøvesmake.

Høydepunktene fra meny uke 7 må bli urtekylling og linsecurry. Pannekakene er selvsagt alltid en vinner, og torsken gled ned på høykant. Jeg er slik veldig fornøyd med ukas meny.

Jeg jobber på en skole med fleksibel vinterferie og jobber derfor deler av den i år. Men fra og med onsdag blir det full rulle i snøen, og da trenger vi kraftkost. Her er denne ukas meny:

Meny uke 8
man - Tacokjøttboller av svin m/ maiskolber og polenta
tir - Tom Ga Kai - Thaisuppe m/scampi (eller kylling for de som ikke tåler skalldyr) og kokos servert m/ris
ons - Mac & cheese - m/salat
tor - Koljekaker m/potetmos og råkost
fre - Black & white biff m/råstekte poteter, peppersaus, tomat provencale, og dampet broccoli
lør - Barnas skidag med grillete pølser på bål
søn - Dampet kveite m /agurksalat, smeltet smør, poteter og gulrøtter + sjokolade fondant

2 kommentarer: