mandag 8. mars 2010

Bare barnemat...

Dagbladet varter opp med tips og råd for å få barna til å spise sunt idag. De har tatt en prat med Kari Jacquesson som har mye fornuftig å komme med her. Likevel tror jeg det er viktig å føle på litt hva som passer for en selv.

Vår eldste sønn sier alltid at han "er trøtt" når det er mat han liker sånn passelig. De første gangene han prøvde seg med dette så ba vi ham ta på seg pysjen og ta en tidlig kveld. Da var han plutselig ikke så trøtt likevel... Ellers kan gode tips være:

  • Små tallerkener, små porsjoner - kan heller be om mer mat
  • Evt. la barna (over 5 år) forsyne seg selv (også grønnsaker) - dette skal spises opp 
  • La barna være med å lage maten. Selvlagd er velsmakende!
  • La barna få lov til å være med å bestemme menyen. Grønnsaker må være med.
  • Dessert hver dag - men sunne desserter. Fruktsalat, smoothie, yoghurt, smoothie-is osv.
Her er ukas meny:

man - Penne amitriciana (tomatsaus og bacon (magert)) + salat og parmesan
tir -    Fiskewraps ( hvit og rød fisk m/ulike grønnsaker og yoghurtdressing)
ons -  Oksekarbonader m/ertestuing og poteter
Tor - Risotto m/spekeskinke, erter og parmesan
Fre - Falaffel i libanesisk tynnbrød m/salat og hvitløkssaus
Lør - Moussaka
Søn - Viltgryte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar