søndag 21. mars 2010

Meny uke 12.

Ikke vet jeg om Eldstemann vokser ekstra mye for tiden, eller om forrige ukes meny var spesielt heldig med hensyn til å fø ham opp litt. Vi har iallfall bestemt oss for å la gutta få lov til å bestemme en middag på ukesmenyen de også. Med ett unntak. Det er ikke bare lov til å ønske seg pannekaker. Eldstemanns ønske for denne uka er derfor Tandoorikylling med ris, brokkoli og blomkål.

Her er resten av menyen:

man - Linsegryte med karbonadedeig
tir - Penne m/pesto, parmesan og salat
ons - Stekt ørret m/ertepure og ris
tors- Hjemmelaget betasuppe m/flatbrød
fre - Hjemmelaget pizza
lør- Tandoorikylling m/ris, brokkoli og blomkål
søn - Chilitorsk  m/ tomatsalat og rosmarinpoteter


 (Oppdatert 22.03)

Linsegryte med karbonadedeig

400 g karbonadedeig
1 kopp gule linser
1 boks hermetiske tomater
2 bokser vann
1 gulrot
2 hvitløksfedd
2 ts tomatpure
1 terning grønnsaksbuljong
salt og pepper


Brun karbonadeig og hvitløk i litt olivenolje i en dyp gryte. Tilsett linser, la de steke med litt før du tilsetter tomater og vann. Tilsett 1 revet gulrot og buljong. La småkoke i 15 minutter. Smak til med tomatpure, salt og pepper.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Den oppskriften så god ut, og linser er noe vi bruker alt for lite av i det norske kostholdet.
    Takk for tipset, oppskriften er notert og skal prøves ut!!
    Ønsker deg en herlig uke og riktig god middag!
    Klem Lokki

    SvarSlett
  2. Linser er genialt. Gule, røde og grønne linser trenger man ikke legge i vann. Gule og røde linser koker møre på 15 minutter. Barna liker den milde smaken, og man får verdifull tilskudd av proteiner.

    Riktig god middag og en flott uke til deg, også!

    SvarSlett