søndag 20. mai 2012

Marka - billig moro for liten og stor!

Det er ikke alltid lett å finne på noe morsomt man kan gjøre i helgene som ikke koster skjorta. Men i dag viste været seg fra sin beste side, og siden vi har marka som nærmeste nabo, var valget klart:

Vi skulle på skogstur, hele gjengen!Så da pakket mor sekken:
- sitteunderlag
- spikkekniver
- nyinnkjøpte foldbare plastkopper (20 kr stk).
- bålfyr - ministativ i stål til 140 kr som kan settes rett i bålet og som fungerer som stativ til stekepanne, kaffekjele o.l.
- bålstekepanne (200 kr,-)
- Saft
- grillpølser
- pannekakerøre på flaske
- lefser og tilbehør
- ved og fyrstikker

Vi skulle ikke langt. Normalt tar det 15 minutter for mannen og meg å løpe til bålplassen ved Ulsrudvann, men i dag skulle vi på "Amazing race" i skogen! Så da bar det i vei med 4-åring, 8-åring, mamma og pappa inn på stier, over knauser og broer, gjennom kratt og i sølete terreng. Vi møtte en valp - og en dame som viste oss veien ned til vannet. Og så var vi framme.
Bålet tok fort fyr, og mens guttene klatret i bergveggen, tok mannen tiden på dem, og jeg satte igang pannekakestekinga.

Etter tredje steking hadde jeg fått taket på det.Jeg må si bålfyrstativet er en genial oppfinnelse. Stekinga gikk lett som en plett på en av kommunens offentlige bålplasser.


Så var det tid for grillpølser, pannekaker saft, sol, lek og moro.

En hel dags underholdning for slikk og ingenting. En fantastisk deilig dag, rett utenfor dørstokken.

Og barna  - superfornøyde! De sovna med et smil om munnen i det de la hodet på puta.


2 kommentarer:

  1. Høres så digg ut! Er dårlig på navn, men ser at vi var på samme bålplassen for ikke mange helgene siden... Alt hva byen byr oss!

    SvarSlett
  2. Ulsrudvann er et superfint sted. Når sommervarmen kommer og vannene blir varme anbefaler jeg bålplassene ved Nøklevann på Bråthen, Kattisa og Bremserud. Her er det fine bademuligheter og null myrlukt!

    SvarSlett