tirsdag 21. august 2012

Oppskrifter til ukemeny 34

Jeg har fått anmodning om å legge ut oppskriftene til middagsrettene for mandag, tirsdag og lørdag. Det gjør jeg gjerne. Alle rettene kan selvsagt lages helt fra bunnen av, men det er lov å jukse litt i hverdagen. Det tar jo kortere tid, og tid har vi jo så lite av.

Mandag: Falaffel i pita 4 porsjoner

1 boks silte kikerter/1 boks hvitebønner eller bondebønner ( evt 800gram ferdig kokte bønner og kikerter)
1 egg
2 ts tahini (sesampasta - kan sløyfes)
Saften av en halv sitron
1 ts spisskummen
1/2 ts chilipulver
2 fedd hvitløk
En neve hakket koriander
1 kopp attamel eller hvetemel
1 ss olivenolje
salt
olje til fritering/steking

Kjør alle ingrediensene i en matmølle. Deigen skal være litt seig, men ikke helt fast. Fyll olje i en tykkbunnet kjele. Evt. varm opp frityrkoker om du har. Stek falafflene gylne.

Varm pita i ovnen. Lag hvitløkssaus av 1 beger kesam, urter og 1 fedd hvitløk. Server med salat og sylta chili og evt chilisaus.

Tirsdag: Honning og chilimarinert-kylling med byggris og wokede sukkererter (4 porsjon)

4 kyllingfileter (Rimi selger ferdigmarinerte - ellers kan man lage marinade selv. Bør ligge i et par timer)
---------
marinade
1 hakket rød chili
2 ss akasiehonning
halv desiliter japansk soyasaus
saften av 1 lime
----------
Stek kyllingen eller grill den på spidd i ovnen. Varm opp3 pakker byggris etter anvisning på pakken. Wok sukkererter  i varm panne med 1 ss sukker, 1 ss edikk, salt og pepper.

Server!

Lørdag: Black and white-ytrefilet med stekt aubergine, squash og tomatsalat (4 porsjoner)

400 gram ytrefilet av svin
400 gram ytrefilet av okse
peppermix
1 aubergine
1 squash
5 store tomater
basilikum
salt og pepper
balsamicoedikk
olje og smør til steking

Rull filetene i peppermix, slik at de får en pepperrand. Stek svin først - skal være gjennomstekt. Stek deretter biffen i 2 minutter på hver side. Slå av plata og la biffen hvile. Aubergine og squash legges på trekkpapir med et dryss av salt en halvtime før bruk. Tørk av vesken som kommer ut. Vend i litt olje. Grill i ovn i noen minutter til de er gylne. Hakk tomater og bland med olivenolje, salt, pepper og basilikum. Ha i en dæsj balsamico.

Nam, nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar