søndag 9. september 2012

Grønt, varmt og godt!

Bildet er lånt fra  http://www.freedigitalphotos.net
Etter å ha spist deilig norsk festmat  i helga, er det på tide å innta hverdagen igjen. Storebror vartet opp med spekemat og rømmegrøt i bursdagslag lørdag, og mamma serverte høstens høydepunkt i dag: Fårikål.

Før i tiden var det stor forskjell på helg og søkn. Jeg har prøvd å få barnehagen til minsten til å ikke lage for mye festmat i hverdagen, men
finner det vanskelig. Barna skal få lov til å bestemme hvordan de vil markere sin bursdag! Dette betyr veldig mye kake og pølser i en avdeling med 24 barn. Barna blir feiret både i barnehagen og hjemme.

For foreldrene virker det som at enhver spesiell anledning i barnehagen skal markeres med søtt eller mat. Det er ikke galt å gi risgrøt av og til, men is med nonstop til dessert etter grøten?

Så var det dette med forskjellen mellom helg og søkn. Før hadde jo ikke nordmenn all verden av kosthold. Vassgraut basert på bygg, salt sild og potet reddet likevel mang en sulten arbeider. Jeg sier ikke at vi skal tilbake til vassgrauten, men å redusere inntaket av søtt og kjøtt i ukedagene er jo både bærekraftig og bra for helsa.

Denne uka blir litt mer inspirert av Yngve Ekern og Hege Ulsteins "Kjøttfrie dager". Men helt kjøttfritt blir det ikke.

Ukemeny uke 37

man - Nuddelsuppe med gulrot, paprika, aspargesbønner, ingefær og egg
tir-     Thaifiskekaker med naturris og salat
ons -  Vegetarcurry -Punjab - m/blomkål og poteter - servert med Nan og chutney
tor -   Pai med broccoli og soltørket tomat
fre -   Hjemmelaget fish and chips and greens
lør -   Lasagna al forno - med grønn salat
søn - Hvalkjøttgryte

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar